↑ Terug naar 2018 Berichten

Aanmoedigingsprijs

Aanmoedigingsprijs 25 augustus 2018

Wie draagt u voor?

Autocross Abcoude heeft al een lange geschiedenis. Dit jaar is alweer de 44 ste editie! En ook dit jaar weer met een groot deelnemersveld. De herenklasse is helemaal vol met 120 deelnemers, de damesklasse bijna vol met 38 deelnemers en als toetje nog eens 25 deelnemers in onze nieuwe klasse , de sensatieklasse. In totaal 183 strijders deze zaterdag.

Het gaat voor velen om de lol van de wedstrijd, maar de winst wil iedereen wel halen. Eeuwige roem als finalewinnaar van Abcoude, wie wil dit nu niet! Nadat vorig jaar Alan van Randeraad in zijn verlaagde kever toch wel enigszins onverwacht de finale won, staan er nu weer veel favorieten klaar om vol de strijd aan te gaan. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Maar er zijn ook heel veel deelnemers die al jaren mee doen en nog niks gewonnen hebben.Nog geen bosje bloemen. Deelnemers die, speciaal voor deze gelegenheid, slechts 1 maal per jaar de crossauto uit de schuur halen, bandjes controleren, accu nakijken, remlicht repareren en vervolgens naar de cross gaan.Deze strijders hebben de meeste lol. Want ze zijn er weer bij, ze doen mee. En volgens de olympische gedachte, meedoen is belangrijker dan winnen.

Voor hen is deze prijs bedacht. De Aanmoedigingsprijs. Een beker om ons respect te tonen voor deze moedige crossers, deze strijders, die niet van opgeven weten. En daardoor weer een mooie crossmiddag beleven, een middag schik hebben. Vooral zo doorgaan!!

Iedereen kan deelnemers voordragen. Een deskundige jury gaat zich buigen over de genomineerde kandidaten en de uitslag wordt aan het einde van de crossdag bekend gemaakt.

 

Wie draagt u voor?

afbeelding-beker-_gouden_duim_omhoog_beker afbeelding-duimen-omhoog