↑ Terug naar Wedstrijdverslag

2004

Verslag: Autocross Abcoude               van 21 augustus 2004

Autocross Abcoude succesvol jubileum!               Abcoude – Afgelopen zaterdag 21 augustus  werd voor de dertigste keer de autocross van Abcoude verreden. De belangstelling was, ondanks de natte omstandigheden vanwege hevige regenval daags voor de cross, evenals voorgaande jaren enorm. De autocross van Abcoude groeide sinds 1974 uit tot een begrip onder de coureurs en tot een ware traditie voor de bezoekers.

Ook in de ochtend had het nog flink geregend in Abcoude waardoor het crossterrein behoorlijk nat was. Dit zorgde ervoor dat coureurs in de eerste manches veel moeite hadden om de vaart er in te houden. Na een aantal reparaties aan de baan en dankzij een heerlijk zonnetje werden de omstandigheden snel beter. Waarbij de circa vier duizend toeschouwers werden getrakteerd op een heerlijk autocross spektakel. Veel spectaculaire inhaalmanoeuvres, botsingen en koprollen waren te zien. Natuurlijk belanden ook een aantal deelnemers in de sloot of op de strobalen.

In de finale damescross ging het er hard aan toe. Titelhoudster Linda Hoogenhout startte vanaf de achterste startrij en moest zichzelf naar voren knokken. Ondanks stevige concurrentie van Judith Brockhoff en Cindy Kramer slaagde ze daar in en pakte de eerste prijs. Bij de heren kon het alle kanten op gaan. Maar liefst drie winnaars uit voorgaande edities hadden namelijk de finale gehaald. In deze finale ontwikkelde zich een zenuwslopend gevecht waarbij lokale favoriet Gemko van Schaick de hete adem van Jack Dickmans ronden lang kon voelen. De spanning werd verhoogd doordat de race tot tweemaal toe werd stilgelegd vanwege een koprol. Ondanks de herstarts wist Gemko het hoofd koel te houden en pakte de overwinning. In het sluitstuk van de autocross de afvalrace ontwikkelde zich een spectaculair kat en muis spelletje tussen Kees van Rossum en Mirjam Belt. Allebei trakteerden ze het publiek op een spectaculair schouwspel waarbij de een niet onder deed voor de ander. Een winnaar kon niet worden aangewezen en dus werden ze allebei gekroond.

naar boven

Uitslag:

Heren:

1. Gemko van Schaick – Baambrugge

2. Jack Dickmans – Bodegraven

3. Edward Brouwer – Loenen a.d. Vecht

4. Patrick Andriessen – Baambrugge

5. Marco van Mourik – Zegveld

6. John Koning – Alphen a.d. Rijn

7. Richard Goede – Abcoude

8. Jan-Willem Verhoef – Baambrugge

Afvalrace

Mirjam Belt – Alphen ad Rijn en Kees van Rossum – Kamerik

Dames:

1. Linda Hoogenhout – Nieuw Vennep

2. Cindy Kramer – Diemen

3. Judith Brockhoff – Waverveen

4. Marian de Haan – Abcoude

5. Hetty Snoek – Abcoude

6. Tessa Kloosterman – Abcoude

7. Simone Vink – Mijdrecht

8. Sanne Bernhart – Baambrugge