↑ Terug naar Reglement

Extra reglement sensatieklasse

Sensatie klasse Reglement:

* Alle auto’s, hatchback – sedan – stationwagon – coupe – limo – lijkwagen – usa auto’s mogen deelnemen aan de Sensatie klasse. Busjes, 4×4, Tereinwagens zijn niet toegestaan.

* Voor en Achterwiel aandrijving toegestaan.

* De auto moet ontdaan zijn van: Al het glas (binnenspiegel wel toegestaan), alle bekleding ook dashboard (uitgezonderd bestuurdersstoel), Verlichting, plastic bumpers, orginele benzine tank, sierstrippen, wieldoppen.

* Er mogen wel zelfgemaakte bumpers voor en achterop de auto gemonteerd worden. Koker 50×50 of Pijp 50, 1 koker/pijp voorop, 1 koker/pijp achterop, er mogen in de chassisbalken 2 kokers/pijpen gemaakt worden waarom de dwars koker/pijp bevestigd word. De voor en achterbumper mogen niet breder zijn dan de auto, liefst afgeronde hoeken. Stalen bumper is niet verplichtt, het mag. (zie tekening)

* Het is niet toegestaan  om Purschuif (of andere vormen van schuim), hout en beton in de auto te gebruiken.

* Motor ombouw is toegestaan.

* Injectie en of Carberateur toegestaan.

* 4, 5, 6 cilinders toegestaan.

* Diesel motoren niet toegestaan

* Banden keuze is vrij, gebruik van sneeuwkettingen o.i.d. verboden.

* Wielloodjes verwijderen (ook van reserve wielen).

* De wagen moet ten alletijden kunnen remmen! Achterremmen niet verplicht, voor moet kunnen blokkeren.

* Er mag gereden worden met een cross rolkooi, of H Frame (bangerbeugel)

* Bij gebruik van H Frame (bangerbeugel) minimaal staanders en liggen koker 80x80x3. Het H Frame dient deugelijk vast gezet te worden, met MINIMAAL 2 (M12) en aan de onderzijde MINIMAAL 2 (M12) boutende aan de bovenzijde per staander. De Dwarsbalk in het H frame dient onder de raamopening te zitten. Deugelijke platen dienen de kokers dicht te zetten aan het einde. Bovenzijde mag uitschijfbaar zijn, maar moet geborgt zijn zodat deze er niet uitkan schieten. (zie tekening)

* Deurplaat verplicht bij rijden met H frame, minimaal 8mm dik, deurplaat die minimaal 10cm over de A en B style heen te vallen, minimale hoogte van de deurplaat is 50cm, Deurplaat dient bevestigd te worden met minimaal 2 bouten/draadeinden (minimaal M12) door de A en B style heen, dus 2x door A style en 2x door B style. Verder dient de deurplaat met minimaal 4 extra bouten (m12) te worden vast gezet versprijt over de deurplaat, dus minimaal 8 bouten door de deurplaat.

* Voetenbak/plaat verplicht bij rijden met H Frame. Dikte minimaal 5mm  staal, dient te lopen vanaf de stoel tot onder de pendalen. Minimaal 4 bouten (m12) bevestigen.

* Overige deuren mogen extra worden vast gezet met bouten, max 4 per deur, of dicht lassen max 4 plaatjes (5x5cm) per deur, raamstijlen mogen dichtgebonden worden met  gordels.

* De kofferklep mag extra worden vast gezet met maximaal 4 bouten, of met 4x plaatjes (5x5cm) gelast worden.

* Distributie beschermkap is toegestaan, maar mag niet groter zijn dan orgineel, deze kap dient als bescherming van de motor, en dient zeker niet als bumper.

* Remlicht niet verplicht.

* Gaas voor het halve voorraam (bestuurderskant) en zijraam (bestuurderskant) verplicht. zijkant moet open kunnen, klapraampje.

* Verder is het algemeen reglement van Stichting autocross Abcoude van toepassing voor de bouw van de wagens voor de Sensatie klasse.

*Keurmeesters, officials en wedstrijdleiding hebben het ten alle tijde voor het zeggen. Onnodige discussies of woordenwisselingen zijn niet gewenst.