↑ Terug naar 2013 Berichten

2013 Persbericht

15 augustus 2013

Autocross Abcoude, de 39ste editie

Zaterdag 24 augustus 2013, aanvang 12 uur.

De Formule 1 Grand Prix van Duitsland, Monaco, Montreal, Spa Franchorchamp, Hongarije. Ze staan allemaal in de schaduw bij de Autocross, de Grand Prix van ….      Abcoude!

Het is eindelijk weer zover, na een lang jaar van wachten:  De beroemde autocross van Abcoude. Vele rijders hebben zich op de inschrijvingsavond weer aangemeld. Met 120 mannen en 40 dames is het dagprogramma weer ouderwets goed gevuld.

Met alweer de 39ste jaargang, dan kan je wel spreken van continuïteit !. En al die jaren trouw aan het bestaande concept gebleven. Een autocross georganiseerd met als afscheiding van het parkoers sloten en strobalen. Altijd veel spektakel met snelle en nog snellere deelnemers. Ook zeer bijzonder is dat de coureurs met de beste resultaten in de manches daarna in de finale achteraan moeten starten. Ook zoiets dat alleen tijdens de autocross Abcoude kan.

En dan als afsluiting van de dag de altijd spectaculaire afvalrace. Een race waarin veel mag. Duwen, trekken, botsen waarbij de laatst overgebleven rijdende deelnemer de winnaar is.

Favorieten in de finale heren zijn ook dit jaar weer de deelnemers die ook de wedstrijden van het  Nederlands Kampioenschap en Euro Pokal wedstrijden rijden.  Zoals o.a. de lokale helden Gerard Degen, Richard van Schaik, Ivo Galekop. Maar de kampioen van 2012 Edward Brouwer gaat natuurlijk weer voorop in de strijd. Om als dit jaar winnaar te worden afgevlagd zullen alle collega strijders eerst hem voorbij moeten rijden. Het belooft nu al een spektakeldag te worden.

Dit jaar geen deelneming aan de autocross door Aris de Waal uit Mijdrecht. Deze coureur met zijn snelle supersprinter is gepromoveerd van rijder naar voorzitter van de organiserende Stichting. En als bestuurslid mag je niet mee crossen, wel een hele slimme actie van de andere rijders….. een concurrent minder.

Het wedstrijdterrein ligt net naast de A2, de drukke snelweg tussen Utrecht en Amsterdam. Dit jaar weer een terrein vanaf het dorp gezien aan de overkant van de A2 , aan de Verlengde Voetangelweg.  Een akker naast het terrein van vorig jaar. Uiteraard e.a. met grote dank aan de familie Meijers.

De entree bedraagt EUR 7,- p.p. Kinderen t/m 12 jaar betalen EUR 4,–. Parkeren EUR 1,50. Parkeren is dit jaar pal naast het wedstrijdterrein. Aanvang wedstrijden is om 12 uur.

Glaswerk is op het wedstrijdterrein niet toegestaan.  Hierop wordt gecontroleerd.