↑ Terug naar 2018 Berichten

Artikel Groene Venen

Autocross Abcoude 25 augustus, hebben jullie er zin in?

Wij zeker wel!

Na maanden van voorbereidingen gaat het weer gebeuren. De unieke en allerbelangrijkste autocrosswedstrijd van het jaar met sloten, strobalen en veel sensatie; De GP van Abcoude.
Mooier kan een autocross niet worden. 2018 is de 44ste wedstrijd en we zijn weer erg blij met boer Bart de Vries dat we ook dit jaar op zijn weiland de wedstrijd mogen organiseren. De ingang naar het crossterrein voor rijders en publiek is gemaakt op het bouwterrein aan de Burgemeester Des Tombesweg/ Lindewetering. Aanvang van de wedstrijd is om 12.00 uur. Entree: 8 euro, kinderen 4 t/m 12 jaar: 4 euro  en parkeren 2 euro. Het parkeren voor publiek is dit jaar lekker dicht bij de wedstrijd op een weiland direct naast het circuit.

Extra leuk is dit jaar de samenwerking met Tympaan-De Baat , de afdeling jongerenwerk  van de gemeente de Ronde Venen. Zij organiseert een speelmiddag voor de kinderen, een Funday.
In een apart gedeelte van het weiland worden o.a. springkussens en speeltoestellen neergezet en allerlei activiteiten door het jongerenteam georganiseerd.

Een mooi bericht is dat we besloten hebben om een Sensatieklasse te organiseren.
Deze nieuwe klasse is een klasse die qua veiligheid gebaseerd is op ons reglement, maar in deze klasse mogen ook de crossauto’s met 5 en 6 cilinder motoren mee doen. Deze coureurs zijn niet bang voor een deukje meer of minder.  Het gaat niet om de snelheid, maar om het spektakel , de sensatie.
De hoofdprijs gaat naar de coureur die de meeste en mooiste acties maakt.
Inhalen mag alleen nadat je de ander wel even hebt geraakt. En dan krijg je een hele andere wedstrijd.

Onze wedstrijdleider Teus heeft zich dit jaar uitgeleefd op de inrichting van het circuit.
Nog meer en bredere chicanes dan vorige jaren en een verkorte baan voor de sensatieklasse.
Dus die moeten elkaar wel kunnen raken. Ja ja, het worden weer spannende races!

Het gaat voor velen om de lol van de wedstrijd, maar de winst wil iedereen wel halen.
Eeuwige roem als finalewinnaar van Abcoude, wie wil dit nu niet!  Nadat vorig jaar Alan van Randeraad in zijn verlaagde kever toch wel enigszins onverwacht de finale won , staan er nu weer veel favorieten klaar om vol de strijd aan te gaan. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ook voor Ivo Galekop en Nick Koster, de nummers 2 en 3 van afgelopen jaar. Maar ook voor coureurs als  Victor Borgdorff, Rene Kennis of “good old” Piet van Dijk.
Ze zijn allemaal gebrand om weer een goed resultaat neer te zetten en natuurlijk om ook vol gas voor de overwinning te gaan. De strijd is open. Het wordt weer super spannend…

Bij de dames heeft Rebecca Burger de afgelopen 3 jaar gewonnen. Wie van de dames gaat de uitdaging aan om Rebecca van een uitzonderlijke 4e overwinning af te houden? De toppers van afgelopen jaar, bv. Margina Kuin en Hetty Snoek, zullen haar weer volwaardig partij geven. Ik ben benieuwd hoe dit zal aflopen…

De B- finale voor de heren is een blijvertje.  De nummers 1,2 en 3 van elke groep heren start rechtstreeks in de A-finale, waarbij natuurlijk de besten achteraan starten. Dit is al een jarenlange echte Abcoudense autocross traditie. Om nog meer rijders een finale te laten rijden, voeren we dit jaar de B- finale in.
Wij gaan de nummers 4, 5 en 6 van elke groep een B-finale laten rijden. Ook in deze finale starten de besten achteraan. De nummers 1 en 2 van deze B-finale mogen dan mee doen aan de A- finale.
Zij starten in de A-finale dan achteraan.  De B-finale zal dan ook door de coureurs als een echte finale verreden worden. En finales van de autocross Abcoude zijn per definitie spannend!

Na de finales is er natuurlijk nog de feestelijke prijsuitreiking. Een ereronde van de winnaars op de crossauto volgt dan om uw applaus en dank in ontvangst te nemen. Overigens gaat onze dank uit naar alle bedrijven en vrijwilligers die het ook dit jaar weer mogelijk maken om de autocross te kunnen en mogen organiseren!

Bezoek ook eens onze website www.autocrossabcoude.nl om alvast een beetje in de sfeer te komen en like ons op facebook voor de allerlaatste nieuwtjes..

Graag tot ziens op 25 augustus!