↑ Terug naar 2017 Berichten

2017 artikel Groene Venen

BAK_2049.jpg

Autocross Abcoude 26 augustus, hebben jullie er zin in?

Wij zeker wel!

Na maanden van voorbereidingen gaat het weer gebeuren. De unieke en allerbelangrijkste autocrosswedstrijd van het jaar met sloten, strobalen en veel sensatie; De GP van Abcoude. Mooier kan een autocross niet worden.
2017 is de 43ste wedstrijd en we zijn weer erg blij met boer Bart de Vries dat we ook dit jaar op zijn weiland de wedstrijd mogen organiseren. De ingang naar het crossterrein voor rijders en publiek is gemaakt op het bouwterrein aan de Burgemeester Des Tombesweg/ Lindewetering. Aanvang van de wedstrijd is om 12.00 uur.
Entree: EUR 8,- en kinderen 4 t/m 12 jaar EUR 4,-  Parkeren EUR 2,-
Het parkeren voor publiek is dit jaar lekker dicht bij de wedstrijd op een weiland direct naast het circuit.

Onze wedstrijdleider Teus heeft dit jaar een nieuw weiland tot zijn beschikking gekregen en hij heeft zich uitgeleefd op de inrichting van het circuit.  Het weiland is véél langer en breder dan vorige jaren.
En met 2 sloten die in een hoekje lopen, ontstaan ook nog eens twee natuurlijk gevormde chicanes.
Ja ja, het worden weer spannende races! Overigens hebben we hier op dit weiland eerder gereden, namelijk in 2011. (de echte fanatieke bezoekers weten dat dit een memorabele wedstrijd werd voor de huidige voorzitter van de Stichting Autocross).

Van heinde en verre komen de bezoekers naar de autocross Abcoude. Maar ook de coureurs!
Hoewel van al onze 160 deelnemers er natuurlijk ca 110 uit de Gemeente De Ronde Venen komen,  trekt dit spektakel autocrossers uit het hele land. Dit jaar hebben we zelfs deelnemers uit Veen, Ursum en Roden.
Niet echt in de buurt van Abcoude..

Het gaat voor velen om de lol van de wedstrijd, maar de winst wil iedereen wel halen. Eeuwige roem als finalewinnaar van Abcoude, wie wil dit nu niet!  Nadat vorig jaar Nick Koster in zijn verlaagde kever toch wel enigszins onverwacht de finale won , staan er nu weer veel favorieten klaar om vol de strijd aan te gaan. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ook voor Ivo Galekop en Willem van Randeraad, de nummers 2 en 3 van afgelopen jaar, maar ook voor coureurs zoals “good old” Piet van Dijk, Corald van Mourik, Robbie Degen en de winnaar van de laatste twee edities van de autocross Abcoude, Rene Kennis uit Vinkeveen. Allemaal gebrand om weer een goed resultaat neer te zetten en natuurlijk om ook vol gas voor de overwinning te gaan.
De strijd is open en dat weet Nick Koster ook. Hij heeft zijn kansen vergroot door de Opel motor van afgelopen jaar te verkopen en een dikke Honda motor in zijn kever te bouwen. Het wordt weer super spannend…

Bij de dames heeft Rebecca Burger de afgelopen 2 jaar gewonnen. Het reglement van Abcoude luidt : indien 3 jaar op rij de winnaar , dan mag de wisselbeker gehouden worden. Ik denk dat Rebecca weer de motor van haar Honda Civic zal laten gillen! Maar vooral Lianne van Mourik en  Kelly Timmer, de top van afgelopen jaar, zullen haar weer volwaardig partij geven. Ik ben benieuwd hoe dit zal aflopen…

Een minder mooi bericht is dat we besloten hebben om geen afvalrace meer te organiseren. Een afvalrace is fantastisch als er minimaal 30 auto’s meedoen. Om dit te bereiken hebben we er de afgelopen jaren veel tijd en moeite ingestoken én premies uitgeloofd om rijders aan de start te krijgen . Vorig jaar waren dit er slechts twaalf… Ik moet wel eerlijk toegeven dat zij er een mooie afvalrace van maakten, maar de strijd was redelijk snel klaar… dus we stoppen met de afvalrace.

Dit jaar doen we iets anders, iets nieuws; de B- finale.  De nummers 1,2 en 3 van elke groep heren start rechtstreeks in de A-finale, waarbij natuurlijk de besten achteraan starten. Dit is al een jarenlange echte Abcoudense autocross traditie. Om nog meer rijders een finale te laten rijden, voeren we dit jaar de B- finale in. Wij gaan de nummers 4, 5 en 6 van elke groep een B-finale laten rijden. Ook in deze finale starten de besten achteraan. De nummers 1 en 2 van deze B-finale mogen dan mee doen aan de A- finale.
Zij starten in de A-finale dan achteraan.  De B-finale zal dan ook door de coureurs als een echte finale verreden worden. En finales van de autocross Abcoude zijn per definitie spannend!

Na de finales is er natuurlijk nog de feestelijke prijsuitreiking. Een ereronde van de winnaars op de crossauto volgt dan om uw applaus en dank in ontvangst te nemen. Overigens gaat onze dank uit naar alle bedrijven en vrijwilligers die het ook dit jaar weer mogelijk maken om de autocross te kunnen en mogen organiseren!

Bezoek ook eens onze website www.autocrossabcoude.nl om alvast een beetje in de sfeer te komen en like ons op facebook voor de allerlaatste nieuwtjes..

Graag tot ziens op 26 augustus!