↑ Terug naar 2015 Berichten

Persbericht 2015

Autocross Abcoude, de Grand Prix

Zaterdag 22 augustus is het zover. De 41ste editie van de beroemde autocross van Abcoude. Om 12.00 uur zal de eerste startvlag vallen. We gaan er weer vol gas tegenaan.

Onze grote dank gaat dit jaar uit naar landeigenaar Bart de Vries. We mogen weer een aantal percelen van hem gebruiken om ons evenement te kunnen organiseren. Ook de medewerking van de Gemeente De Ronde Venen mag genoemd worden omdat zij mogelijk maakt dat we van de Burg. des Tombesweg / Doude van Troostwijkstraat via de bouwkavel het crossterrein kunnen bereiken.

De autocross van Abcoude; daar moet je bij geweest zijn. Het klinkt heel cliché, maar het is op autosportgebied voor onze regio dé wedstrijd en het evenement van het jaar. Nergens anders is de cross nog zo ingericht als bij de wedstrijd van Abcoude.
Sloten rondom het circuit, strobalen op de baan ter afscheiding, containers ter bescherming van de wedstrijdleiding en coureurs die met alle mogelijke crossauto’s met elkaar in een groep starten. Dit kan alleen maar tijdens de autocross wedstrijd van Abcoude.
De hele middag actie: Racen, raggen, botsingen, auto’s in de sloot en op de strobalen. Ook voor kinderen is dit een fantastische middag.  Kortom, sport, spel en spektakel!

Natuurlijk zijn er de lokale favorieten zoals Ivo Galekop, Victor Borgdorff, Bob Burger en ook de winnaar van vorig jaar Rene Kennis strijdt weer mee. Andere helden die zich in de kijker zullen rijden zijn bijvoorbeeld vader Piet en zoon Toine van Dijk uit Kamerik. Maar beruchte outsiders zijn ook Evert Wierda uit Badhoevedorp met zijn eigenbouw buizenframe sprinter of Arnold Wachter uit Purmerend met zijn toerwagen. Het is nu al spannend…

En het gaat 22 augustus maar om één ding. Die vreselijk lelijke wisselbeker van Abcoude, de Baggers Bokaal. Maar wie wil deze niet een jaar op de kast hebben staan. De 120 deelnemende heren gaan in 3 manches strijden om de punten. De 20 coureurs met de meeste punten starten in de finale, waarbij degenen met de meeste punten op de achterste rij moeten starten. Spektakel volop natuurlijk als zij zich tijdens die finale wedstrijd naar voren moeten vechten. Dat de beste, de snelste, de slimste mag winnen!

Maar er is nog meer deze crossdag. Er zijn ook nog 40 dames, zij (st)rijden voor hun eigen bokaal. Deze bokaal wordt gesponsord door Arjan Broeren Timmerwerken uit Baambrugge. En ook de dames gaan vol gas. Zij willen ook een jaar lang die eer en die mooie wisselbeker op de kast hebben staan.

En als afsluiting van deze cross dag is daar dan altijd weer de afvalrace. Alles wat dan nog rijdt, mag starten in deze laatste finale. De winnaar is de laatst overgebleven rijdende auto. Bijna alles mag om de andere deelnemer in deze finale uit te schakelen. Behalve inrijden op de bestuurder, mag je elke andere deelnemende auto overal duwen en raken.

De magie van de Grand Prix van Abcoude laat zich moeilijk in woorden vatten. Het is een belevenis die anders en intenser is dan alle andere autocross-races op de kalender.
Voor een coureur is het altijd de meest hectische dag van het jaar, op en naast de baan.
Voor u als publiek is dit een spektakel dag van de bovenste plank. Kom dat zien.

Graag tot ziens op 22 augustus bij de Grand Prix van Abcoude!
Entree: volwassenen € 8,-  kinderen € 4,- parkeren € 2,-