↑ Terug naar Wedstrijdverslag

2000

Autocross Abcoude 2000

De uitmarkt, Sail 2000, het leek de autocross liefhebbers niets te doen. Zij kwamen ook dit jaar weer in grote getale naar Abcoude om de 26e editie van de jaarlijkse autocross bij te wonen. De weersomstandigheden      waren afgelopen zaterdag dan ook meer dan optimaal en de organisatie die dit jaar werd overgedragen aan een nieuw bestuur had alles tot  in de puntjes georganiseerd. Het weiland parallel aan de snelweg A2 Utrecht Amsterdam t.h.v. afslag  Abcoude, beschikbaar gesteld door Bart de Vries, werd omgetoverd tot een mooi circuit waarop de 135 heren en 30 dames konden uitmaken wie er dit jaar met de grootste beker aan de haal zou gaan.

De baan, omringd door sloten, werd aan de binnenkant weer afgezet met strobalen. Dit in combinatie met het feit dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende type auto’s, door ze in klassen in te delen, draagt bij aan het authentieke karakter  van de autocross van Abcoude. Juist deze elementen maken de autocross van Abcoude tot één van de meest aantrekkelijke in Nederland.

Ondanks het authentieke karakter loopt de Stichting Autocross Abcoude wel     voorop als het gaat om veiligheid en milieu. Zo staan de crossauto’s               keurig op een plastic zeil zodat eventuele lekkage, schade aan het  milieu voorkomt. Dit jaar werden de deelnemers verplicht een volledige  rolkooi in de auto te monteren. Drie deelnemers hadden dit niet  gedaan en werden dan ook uitgesloten van deelname. De overige coureurs  streden in drie manches om een felbegeerde finaleplaats. Bij de dames deden Judith Brockhoff en Jolanda Goosens lange tijd een serieuze poging de eerste plaats te halen. Helaas kwam Judith stil te staan en maakte Jolanda een spectaculaire koprol waarna de wedstrijd voor  beide dames afgelopen was.

Gelukkig waren ze niet de enigen die uitvielen en gebeurde dit aan het einde         van de race waardoor ze toch nog in de prijzen vielen. Bij de heren was het de Abcoudenaar Fred de Haan die direct de leiding nam en  deze niet meer uit handen gaf. Even leek het erop dat Richard de Goede nog een bedreiging kon vormen voor Fred maar zijn Volkswagen  Golf moest het toch afleggen tegen de ‘verlaagde’ Volkswagen  Kever van Fred de Haan. Titelverdediger Gerrit Nap had te veel last van het stof en moest genoegen nemen met een derde plaats. Het spectaculaire sluitstuk, de afvalrace,    werd dit jaar gewonnen door Robin Folkertsma die op brute wijze  zijn tegenstanders uitschakelde en daardoor als laatste overbleef. Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers, sponsorende bedrijven,  het Rode Kruis en de vrijwillige Brandweer van Abcoude kan de Stichting  Autocross Abcoude E.O. terugblikken op een geslaagde autocross.

Uitslag 2000

Heren:1. Fred de Haan2. Richard de Goede

3. Gerrit Nap

4. Gijs de Nooij

5. Gerrie v.d. Ancker

6. Dennis Hagendoorn

7. Alex Gijssen

8. Arnold Hogenhout

Dames1. Julia Selk2. Anne Karin van Eindhoven

3. Diana Van Zuylen

4. Esther Houtman

5. Jolanda Goosens

6. Anita Snel

7. Judith Brockhoff

8. Gaby Broeren