↑ Terug naar Wedstrijdverslag

2016

Autocross Abcoude Topperrrr!

 

Wauw, wat een dag!

Wauw, wat een wedstrijd. Bedankt rijders! En natuurlijk, bedankt publiek!

Autocross Abcoude, je moet er bij geweest zijn om die gezellige sfeer te proeven. En het was weer een superdag. Lekker weer, veel rijders, mooie wedstrijden en fantastisch publiek. Publiek dat volop met onze speaker Olaf de wave inzette en meeleefde met alles wat er in de manches gebeurde. En er gebeurde heel veel, maar daarover later meer.

Om 8 uur staan de eerste rijders al voor het hek te wachten om het veld op te mogen. Vervolgens moeten zij de crossauto op veiligheid laten keuren en krijgen ze een rijdersbriefing. Even de spelregels en vooral de veiligheid doornemen. 120 heren en 40 dames staan er deze zaterdag aan de start.

De wedstrijd is net als vorig jaar naast de nieuwbouwlocatie aan de rotonde van de Burgemeester Des Tombesweg op het weiland van Bart de Vries. Vrijdags lopen de koeien er nog en zaterdagmiddag rijden er snelle, supersnelle en ook de iets langzamere autocross bolides over .
De wedstrijdbaan is dit jaar heel goed te bereiken via de nieuwbouwweg en een rijplatenbaan rechtstreeks naar het rennerskwartier. Ook aan parkeerplekken voor de minder validen is daar invulling gegeven.

Dit jaar werken we met Café Restaurant Koekenbier uit Abcoude aan een gezamenlijke promotie voor de feestweek en autocross.  Zij staan met een mooie presentatie op het rennerskwartier maar hebben ook,  nog mooier, een aantal pitspoezen meegenomen! De dames delen oranje fluitjes uit en gaan met de rijders op de foto. Ook helpen de dames later op de dag bij de prijsuitreiking. Maar Koekenbier had nog een andere mooie verrassing voor ons. Ze hebben met een drone boven het terrein filmopnames gemaakt. Een aantal hiervan staat al op onze website en facebook pagina.  (Effe liken)

Vandaag zijn ook weer radio Rosa Digitaal en radio DB962 aanwezig. Samen verzorgen ze een live verslag van de wedstrijd en houden interviews. Een goede aanvulling, zodat ook de luisteraars thuis kunnen meegenieten van een spannend dagje autocross. En er valt veel te vertellen.  Alles wat Abcoude zo spectaculair maakt komt voorbij. Auto´s in de sloot, koprollen, strijd, races en natuurlijk interviews met rijders. Remco (Touwtje) ter Haar praat met zijn team alles voortreffelijk aan elkaar.

Bart de Vries, de landeigenaar, opent de wedstrijd.  Een rondje met de vlag gereden door Robbert Baggers met zijn verlaagde kever. Best krap voor 2 personen… Nadat we Bart weer uit de kever getakeld hebben, kan de wedstrijd beginnen….

Start de motoren!

In totaal 24 manches van elk 20 rijders, verdeeld over 6 groepen heren en 2 groepen dames die elk 3 manches gaan rijden. Strijden voor wat ze waard zijn en punten scoren. Punten die nodig zijn om de finale te halen. In de finale dan gaat alles nog een keer los.

Maar zover is het nog niet. We hebben ook als demo de motorcrossers. Op grote en kleine motoren en zelfs een quad racemotor. Zij komen onder de aanvoering van Edgar Dieffenbach vandaag bij ons hun sport presenteren. Met de springschans erbij  geven ze een aantal maal een mooie show weg.

Finale..… De dames mogen als eerste finale rijden. 20 dames met kriebels. En het wordt een echte finale, de dames strijden voor elke meter. Zitten in de eerste bocht al op een hoopje en weer door. Lianne van Mourik racet door het veld, maar had ook al een poosje stil gestaan en wordt nu slechts vierde, maar wat reed ze goed. Sabine Lancker op de derde plek. En dan de strijd om de eerste plek tussen Kelly Timmer en Rebecca Burger. De Honda aan top… De winnares is Rebecca in haar Civic. Goed gereden!

Finale heren… wat waren de manches een strijd. 120 heren strijden voor 20 plekken in de finale. En het ging er op, de snelle keverrijders racen tussen de Volvo’s door. Dat is autocross Abcoude…  Victor Borgdorff opent de finale, de eerste rondjes zijn voor hem. Vol gas over het terrein. Helaas valt hij stil in de bocht. Ook andere favorieten zijn dan al uitgeschakeld. Piet van Dijk verliest de macht over het stuur en botst tegen de container van de vlaggers aan. Ronald Tinholt in de sprinter met motorfietsmotor valt ook stil. De mannen die wel doorgaan leveren een steeds fellere strijd..  het gaat harder en harder. .. er komt meer ruimte op de baan wat het inhalen door hen makkelijker maakt. Van de achterste rij komt Ivo Galekop naar voren jagen. Het laatste rondje, maar Ivo komt niet verder dan plek 2..   De winnaar is Nick Koster!

Nick rijdt de wedstrijd van zijn leven, de verlaagde kever met Opel motor jaagt hij over de baan. Eerst nog aan het hekwerk van Victor en later zelf op kop. Op kop betekent dat door de andere op jou wordt  gejaagd. Maar Nick haalt het! Wat een winnaar!  Ivo twee en Willem van Randeraad op de derde plek. Een prachtige finale !

Vervolgens de prijsuitreiking dames en heren met natuurlijk het ere rondje op de winnende auto. Mooi om te zien dat ons publiek massaal de winnaars applaus geeft. Sfeertje in Abcoude!

Als laatste de afvalrace, het klapstuk. Niet met zo heel veel deelnemers maar wel met hele fanatieke ! Voor een afvalrace heel belangrijk. Rammen en duwen is toegestaan. En hier geldt ook:  there can only be one winner . Publiekslieveling is Erik Sterenborg , met zijn zwarte Golfje maakt hij de show. Golfje wordt aan alle kanten geraakt maar blijft maar doorgaan. Top. De laatste strijd is tussen Bram van Saanen en Kees –Slof- van Rossem, dit wordt een clash of the Volvo’s.  Kees heeft een Volvo station van zijn neef geleend en Bram heeft er een van de ANWB? Maar helaas valt Kees stil…  en Bram is dan de terechte winnaar.

 

Autocross Abcoude is ten einde. Een spektakeldag voorbij! Tot volgend jaar weer.

Voor meer info en foto´s kijk eens op www.autocrossabcoude.nl of like ons op facebook.

 

Finale Heren

1ste Nick Koster

2e Ivo Galekop

3e Willem van Randeraad

4e Roy de Haan

5e Ronald Tinholt

6e Fred de Haan

7e Evert Wierda

8e Thomas Vendrig

 

Finale Dames

1ste Rebecca Burger

2e Kelly Timmer

3e Sabine Lancker

4e Lianne van Mourik

5e Eva Bording

6e Marga Veldhuizen

7e Dionne Wesselius

8e Kim Kuiper

 

Winnaar afvalrace: Bram van Saane

Winnaar publieksprijs: Erik Sterenborg