↑ Terug naar 2022 Berichten

Aanmoedigingsprijs

Aanmoedigingsprijs 20 augustus 2022

Wie draagt u voor?

Autocross Abcoude heeft al een lange geschiedenis. Dit jaar is alweer de 48 ste editie! En ook dit jaar weer met een groot deelnemersveld. De herenklasse is helemaal vol met 120 deelnemers, de damesklasse bijna vol met 39 deelnemers en de jeugdklasse met 17, als toetje nog eens 30 deelnemers in onze sensatieklasse. In totaal 206 strijders deze zaterdag.

Het gaat voor velen om de lol van de wedstrijd, maar de winst wil iedereen wel halen. Eeuwige roem als finalewinnaar van Abcoude, wie wil dit nu niet! Nadat in de vorige editie Roy Burger in zijn verlaagde kever toch wel enigszins onverwacht de finale won, staan er nu weer veel favorieten klaar om vol de strijd aan te gaan. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Maar er zijn ook heel veel deelnemers die al jaren mee doen en nog niks gewonnen hebben. Nog geen bosje bloemen. Deelnemers die, speciaal voor deze gelegenheid, slechts 1 maal per jaar de crossauto uit de schuur halen, bandjes controleren, accu nakijken, remlicht repareren en vervolgens naar de cross gaan. Deze strijders hebben de meeste lol. Want ze zijn er weer bij, ze doen mee. En volgens de olympische gedachte, meedoen is belangrijker dan winnen.

Voor hen is deze prijs bedacht. De Aanmoedigingsprijs. Een beker om ons respect te tonen voor deze moedige crossers, deze strijders, die niet van opgeven weten. En daardoor weer een mooie crossmiddag beleven, een middag schik hebben. Vooral zo doorgaan!!

Iedereen kan deelnemers voordragen. Een deskundige jury gaat zich buigen over de genomineerde kandidaten en de uitslag wordt aan het einde van de crossdag bekend gemaakt.

 

Wie draagt u voor?

afbeelding-beker-_gouden_duim_omhoog_beker afbeelding-duimen-omhoog