↑ Terug naar 2019 Berichten

Aankondiging Autocross krantenartikel

Autocross Abcoude 24 augustus

Na maanden van voorbereidingen gaat het weer gebeuren. De unieke en allerbelangrijkste autocrosswedstrijd van het jaar met sloten, strobalen en veel sensatie; De GP van Abcoude. Mooier kan een autocross niet worden. 2019 is de 45ste wedstrijd en we zijn weer erg blij met boer Bart de Vries dat we ook dit jaar op zijn weiland de wedstrijd mogen organiseren. De ingang naar het crossterrein voor rijders en publiek is gemaakt op het bouwterrein aan de Lindewetering. Aanvang van de wedstrijd is om 12.00 uur. Entree: EUR 10,- en kinderen  t/m 12 jaar GRATIS.  Parkeren EUR 2,- Het parkeren voor publiek is ook dit jaar lekker dicht bij de wedstrijd op een weiland direct naast het circuit.

De Horeca Pitstraat is een nieuw item. De lokale ondernemers van Koekenbier Abcoude en De Punt Baambrugge verzorgen hier een hapje en een vers getapt biertje of andere versnapering. Dit onder begeleiding van een gezellig muziekje tijdens de pauzes en natuurlijk ook bij de prijsuitreiking … met het motto: Lekker naar de Cross.

Een mooi bericht is dat we besloten hebben om weer een Sensatieklasse te organiseren. Deze klasse is een klasse die qua veiligheid gebaseerd is op ons reglement, maar in deze klasse mogen ook de crossauto’s met 5 en 6 cilinder motoren mee doen. Deze coureurs zijn niet bang voor een deukje meer of minder.  Het gaat niet om de snelheid, maar om het spektakel , de sensatie. De hoofdprijs gaat naar de coureur die de meeste en mooiste acties maakt. Inhalen mag alleen nadat je de ander wel even hebt geraakt. En dan krijg je een hele andere wedstrijd.

Het gaat voor velen om de lol van de wedstrijd, maar de winst wil iedereen wel halen. Eeuwige roem als finalewinnaar van Abcoude, wie wil dit nu niet!  Nadat vorig jaar Ivo Galekop in zijn verlaagde kever de finale won , staan er nu weer veel favorieten klaar om vol de strijd aan te gaan. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Sowieso een nieuwe winnaar daar Ivo niet heeft ingeschreven maar hij gaat ons helpen met vlaggen tijdens de wedstrijd. Dus kansen voor Willem van Randeraad en Roy Burger, de nummers 2 en 3 van afgelopen jaar, maar ook voor coureurs zoals “good old” Piet van Dijk of Victor Borgdorff of Rene Kennis of Mitch Bruns. Allemaal gebrand om weer een goed resultaat neer te zetten en natuurlijk om ook vol gas voor de overwinning te gaan.
De strijd is open. Het wordt weer super spannend…

Bij de dames heeft Rebecca Burger de afgelopen 4 jaar gewonnen. Wie van de dames gaat de uitdaging aan om Rebecca van een uitzonderlijke 5e overwinning af te houden? Vooral Catharina Dijkstra, Sasja Breedijk, de top van afgelopen jaar, zullen haar weer volwaardig partij geven. En niet vergeten natuurlijk ook Lianne van Mourik in haar verlaagde kever…  zij is een hele snelle dame…    Ik ben benieuwd hoe dit zal aflopen…

De B- finale heren is een blijvertje.  De nummers 1,2 en 3 van elke groep heren start rechtstreeks in de A-finale, waarbij natuurlijk de besten achteraan starten. Dit is al een jarenlange echte Abcoudense autocross traditie. Om nog meer rijders een finale te laten rijden, voeren we dit jaar de B- finale in. Wij gaan de nummers 4, 5 en 6 van elke groep een B-finale laten rijden. Ook in deze finale starten de besten achteraan. De nummers 1 en 2 van deze B-finale mogen dan mee doen aan de A- finale.  Zij starten in de A-finale dan achteraan.  De B-finale zal dan ook door de coureurs als een echte finale verreden worden. En finales van de autocross Abcoude zijn per definitie spannend!

Bezoek ook eens onze website www.autocrossabcoude.nl om alvast een beetje in de sfeer te komen en like ons op facebook voor de allerlaatste nieuwtjes..

Graag tot ziens op 24 augustus!