↑ Terug naar Wedstrijdverslag

2003

Verslag: Autocross Abcoude               van 23 augustus 2003

Autocross Abcoude breekt bezoekersrecord!              

Abcoude – Onder een stralende zon en strak blauwe hemel werd zaterdag 23 augustus jl. de 29e editie van de autocross Abcoude verreden.  De autocross is al jaren een ware traditie vlak voor de start van  de Abcouder Feestweek. Ieder jaar trekt deze ‘ouderwetse’ cross veel publiek. Echter nog nooit was de belangstelling voor de altijd spectaculaire autocross zo groot als dit keer.

Dankzij een aloude formule die de organisatie hanteert staat de autocross in Abcoude altijd garant voor spektakel. De formule is uniek in Nederland. De crossauto’s worden niet in verschillende klassen opgedeeld. Standaard auto’s en specials treffen elkaar op de baan die wordt omringd door een sloot en die op authentieke     wijze is afgezet met strobalen. Dit jaar genoten bijna zes duizend mensen van deze ongekend spectaculaire autocross.

Natuurlijk waren het de deelnemers die zorgden voor het spektakel. Bij de dames werd er zo fanatiek gestreden dat een goede eindnotering aan de neus van Marjan de Haan uit Abcoude voorbij ging vanwege een waanzinnige koprol. Anne Karin van Eijndhoven reed in de finale voor wat ze waard was maar moest haar meerdere erkennen in Linda Hoogenhout die met de eerste prijs aan de haal ging.

Ongelooflijk spannend was het ook bij de heren.               In de finale startte de snelste achteraan. Dit betekende voor titelverdediger               Richard van Schaick uit Abcoude dat hij achteraan startte. Ondanks               dat hij ook nog een klein stuurfoutje maakte en van de baan raakte               wist hij toch nog als vierde te eindigen. De strijd om de felbegeerde               wisseltrofee werd gestreden door ‘oude rot’ Piet van Dijk en lokale               favoriet Jan de Haan. Piet won begin jaren tachtig tot twee maal               toe de autocross van Abcoude en Jan won hem in 2001. Ronden lang               lag Piet van Dijk aan de leiding terwijl Jan de Haan zich vanuit               het middenveld naar voren knokte. Beide coureurs haalden gelijktijdig               een achterblijver in. Piet koos voor de slootkant en Jan voor de               binnenkant van de baan waardoor hij bij het uitremmen voor de bocht               kon passeren. Na een demonstratie van het gazonmaaierracen               werd de autocross afgesloten met de afvalrace die evenals in 2001               werd gewonnen door Ron v.d Linden uit Harmelen.

naar boven

Uitslag:

Heren:

1. Jan de Haan – Abcoude

2. Piet van Dijk – Kamerik

3. Ron Ruyken – Lijnden

4. Richard van Schaick – Abcoude

5. Corald van Mourik – Zegveld

6. Aris de Waal – Mijdrecht

7. Arjan Hoogendoorn – Loenen ad Vecht

8. S. van der Meij – Uithoorn

Afvalrace

Ron vd Linden – Harmelen

Dames:

1. Linda Hoogenhout – Hoofddorp

2. Anne Karin van Eindhoven – Amsterdam

3. Eveline de Weerd – Amstelveen

4. Annette Groenendaal – Driemond

5. Marjolein van Drie – Abcoude

6. Els Brosky – Leusden

7. Eva de Ruijter – Amsterdam

8. Kelly Boes – Weesp