↑ Terug naar Wedstrijdverslag

2005

Verslag: Autocross Abcoude               van 20 augustus 2005

Autocross Abcoude ouderwets gezellig!             Abcoude – Zaterdag 20 augustus werd voor de 31e keer de meest authentieke autocross van Nederland verreden in Abcoude. Dankzij prima weersomstandigheden trok het evenement ook dit jaar weer duizenden bezoekers. Zij werden getrakteerd op veel spektakel en bloedstollende races.

Natuurlijk was het crossterrein in Abcoude niet ontzien tijdens de hevige regenval van de afgelopen weken. Maar gelukkig was het terrein net op tijd opgedroogd om de wedstrijd door te kunnen laten gaan. Desondanks werden de eerste manches op een modderige baan verreden. Hierdoor werd veel gevraagd van de stuurmanskunsten van de coureurs. Menigeen hield de auto niet op de baan en belande in de sloot of bovenop de strobalen. Naarmate er meer manches werden verreden droogde de baan op en ontwikkelde zich buitengewoon spannende wedstrijden.

Gedurende de manches konden de deelnemers punten verdienen om in de finale te mogen starten. In de finale startten degene met de meeste punten oftewel de snelste rijders achteraan. Het betekende dat in de damesfinale titelverdedigster Linda Hoogenhout zich van achteren naar voren moest rijden. Zij slaagde er niet om haar derde overwinning op rij te behalen. Ze moest genoegen nemen met een toch zeer verdienstelijk derde plaats. Ook  Hetty Snoek, die alle manches wist te winnen, vocht voor wat ze waard was en werd tweede.  Cindy Kramer was  lange tijd verwikkeld in een buitengewoon spannend duel met Mariëlle Bos, die later in de race nadat ze was ingehaald door Cindy  met pech uitviel. Cindy  wist ook de overige concurrentie achter zich te houden en pakte de zwaar bevochten titel.             De finale van de heren was er ook één om niet snel te vergeten. Omdat in Abcoude geen onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende type auto’s, rijden de ‘professionals’ tussen de amateurs. Toch waren het de ‘professionals’ die veel tegenslag kende in de finale. Hierdoor was het voor Danny v.d. Bosch met zijn ‘standaard’ Saab mogelijk om een zeer verdiende derde plaats te behalen. De winnaar van 1981 en 1982 Piet van Dijk was ook nu weer van de partij en sleepte een knappe tweede plaats in de wacht. Titelverdediger Gemko van Schaick startte vanuit de achterhoede en reed op spectaculaire wijze tussen het gehele deelnemersveld door naar voren en pakte wederom de hoofdprijs.             Nieuw dit jaar was een demonstratierace van de junioren. Dit is een aparte klasse voor jongens en meisje van 14 tot en met 18 jaar met een auto tot maximaal 1300cc. Zij toonden hun kunsten, die niet onder doen voor de ouderen deelnemers, aan het publiek. De winst ging hier naar de Abcoudenaar Mitchel Gobel.             De autocross van Abcoude werd natuurlijk op traditionele wijze afgesloten met een afvalrace. Na een mooi duel tussen Alexander van Sligtenhorst en Ron v.d. Linden werd deze beslist in het voordeel van Ron.

 

naar boven

Uitslag:

Heren:

1 Gemko van Schaick – Baambrugge

2 Piet van Dijk – Woerden

3 Danny v.d. Bosch – Vinkeveen

4 Arnold Hoogenhout – Baambrugge

5 Alex Gijssen – Loenen a/d Vecht

6 Herbert Stokman – Haarlem

7 Richard van Zuylen – Almere

8 Jeroen van Drie – Abcoude

Afvalrace:

Ron v.d. Linden – Harmelen

Junioren demo

1 Mitchel Gobel – Abcoude

2 Stephan van Dijk – Benschop

3 Bart v.d. Hee – Zwammerdam

Dames:

1 Cindy Kramer – Weesp

2 Hetty Snoek – Abcoude

3 Linda Hoogenhout – Hoofddorp

4 Merel Uiterwaal – Amsterdam

5 Jolanda Goosens – Abcoude

6 Annette Groenendaal – Driemond

7 Evelien Smink – Abcoude

8 Eva de Ruiter – Amsterdam