↑ Terug naar 2016 Berichten

Persbericht

20 augustus Autocross Abcoude

Het is bijna zover, het jaarlijkse festijn komt er weer aan.  De autocross. Bij velen ook wel bekend als de Grand Prix van Abcoude. En wij van de Stichting hebben er weer veel zin in. Ook dit jaar is de wedstrijd weer op het land van Bart de Vries. De ingang naar het crossterrein voor de rijders en publiek is gemaakt op het bouwterrein aan de Burgemeester Des Tombesweg. Aanvang wedstrijd is om 12 uur. Entree EUR 8.—en kinderen EUR 4.–, Parkeren EUR 2.–

De inschrijving voor de rijders is inmiddels geweest en de groepen zitten weer vol.  120 heren en 40 dames gaan de strijd aan. En het zal weer een mooie strijd gaan worden.

Bij de dames was vorig jaar Rebecca Burger in haar Honda alle andere dames te snel af. Maar met de deelname dit jaar van een aantal oud winnaressen zoals Heidi Snoek en Lianne van Mourik, zal Rebecca er weer echt voor moeten strijden. En er zijn meer dames die voor de winst gaan. Zoals Kelly Timmer die eerder dit jaar de damesklasse in Biddinghuizen heeft gewonnen.

Bij de heren was vorig jaar Rene Kennis voor het tweede jaar op rij de winnaar. Dit zou betekenen dat als Rene ook dit jaar de wedstrijd wint, hij onze bijzondere wisselbeker mag houden. Dit is in de 43 jarige historie van de autocross Abcoude nog nooit gebeurd. Op deze wisselbeker staan dus al 43 winnaars en niemand heeft onze autocross 3 x achter elkaar gewonnen!  En Rene zal weer heel erg zijn best moeten doen, want er zijn meer mogelijke winnaars.

Deze moeten dan vooral gezocht worden bij de rijders met de speciaal voor de autocross gebouwde bolides. Dit is bijvoorbeeld de standaard auto met hele dikke motor waar bijv. Mark Verhoef uit Baambrugge mee rijdt. Maar ook de rijders uit Abcoude : Paul van Vliet, Pascal de Vries of Robin Folkertsma . Je moet ze eerst voorbij om te kunnen winnen!!

Na vorig jaar afwezig te zijn geweest vanwege Europokal Autocross Competitie verplichtingen staat ook keverrijder Ivo Galekop met startnummer 4 weer aan de start. Hij heeft een druk weekend want de volgende dag is er een wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap in Reutem.  Ook keverrijder Victor Borgdorff , eveneens een oud winnaar gaat natuurlijk voor de hoofdprijs.

Nog een bijzondere deelname is van de keverrijders vader en zoon Randeraad. Vader Willem is in 1983 al eens winnaar geweest, terwijl zoon Alan heel graag deze editie wil winnen. Een familiestrijd.

Een leuk verhaal heeft Arnold Hogenhout. Het wordt dit jaar zijn 25e autocross Abcoude. Hij heeft vanaf zijn 18e geen jaar overgeslagen. Een bijzonder tintje is dat Arnold voor deze gelegenheid met zijn “eigen” startnummer 79 gaat rijden. Dit is het startnummer waar zijn vader in ’76 (dus 40 jaar geleden!!) mee begonnen is.

 

Iemand anders die ook met zijn eigen startnummer rijdt is Piet van Dijk. Piet rijdt met startnummer 54. Piet is ook al vele jaren deelnemer bij onze speciale cross. En Piet gaat altijd voor de winst, hou hem in de gaten. Ook Piet heeft een druk weekend want ook hij gaat de volgende dag mee doen aan de NK wedstrijd.

Als afsluiting van onze spektakel dag staat de afvalrace op het programma. Iedereen mag aan deze wedstrijd mee doen. De laatst overgebleven rijdende auto is de winnaar. Maar er zijn meer prijzen te verdienen. Zoals de publieksprijs voor de rijder die het meeste spektakel biedt: De rijder die het eerst in de sloot zit, of in brand staat of …

Het zal 20 augustus weer een mooie dag autocross worden,  voor jong en oud. Races en sensatie! Reserveer deze dag in de agenda!!  We zien u graag als toeschouwer.