↑ Terug naar 2017 Berichten

2017 autocross niet alleen voor jonkies

Autocross niet alleen voor “jonkies”

Menig autocrosser start met autocrossen na het behalen van het autorijbewijs. Soms wel eerder nog, want er kan op jongere leeftijd al gereden worden. Jeugdigen komen in aanmerking voor een autocrosslicentie vanaf het kalenderjaar waarin zij 13 jaar worden. In het jaar dat de junior 18 jaar wordt mag voor het laatst worden deelgenomen in de juniorklasse.
Voor deelname aan de wedstrijd in Abcoude is óf de minimumleeftijd van 18 jaar óf indien jonger het bezit van een autorijbewijs vereist. Boven de 18 jaar is het bezit van een autorijbewijs niet vereist, wel is enige rijervaring noodzakelijk.

Maar….. Er zijn ook rijders die de leeftijd van 65 jaar al even gepasseerd zijn en heel veel ervaring hebben met autocross.

Zo ook “Good Old” Piet van Dijk. Piet is de op één na oudste deelnemer van de autocross Abcoude dit jaar. Hij mengt zich al jaren tussen de “jonkies” en niet geheel onverdienstelijk. In 1981 en 1982 schreef hij al de GP van Abcoude op zijn naam die toen nog verreden werd waar nu de wijk Fluitekruid in Abcoude ligt.

Met zijn 67 jaar is Piet een doorgewinterde coureur die op de baan flink strijd kan leveren en “in” is voor een grap tijdens de wedstrijd. 2 jaar geleden lag hij op de eerste plaats in een manche, stopte plotseling met zijn verlaagde kever op start/finish, toeterde (ja de toeter had hij in zijn auto gebouwd) en ging er weer als een raket van door.
Na hevige strijd geleverd te hebben tijdens de finale vraagt Piet aan de plaatselijke radioverslaggever: “wie was er 1e?” Als dan de naam genoemd wordt, is zijn antwoord “Goh, dat vindt ik nou leuk voor hem, maar ik heb een fijne dag gehad en volgend jaar ben ik er weer bij hoor!”

Aanstaande zaterdag zal “Good old ” Piet van Dijk weer aan de start staan van de GP van Abcoudepiet-van-dijk-1 piet-van-dijk-2 piet-van-dijk-3